Vlindertuin " Vlindorado " - Cijfer: 7.0

Naast de passie voor dieren in de natuur te fotograferen, heb ik er een nieuwe hobby bij en dat is fotograferen van Tropische vlinders. Omdat ik er veel vlindertuinen in Nederland zijn ( circa 14 stuks ) zal ik er een aantal bezoeken en mijn ervaringen en foto's in deze blogs plaatsen. We beginnnen de reis bij Vlindertuin Vlindorado gevestigd in Waarland (NH)


Passiebloemvlinder - Heliconius Hecale.


Laat je meenemen naar de betoverende wereld van de kleurrijke vlinders bij Vlindertuin Vlindorado. Deze vlindertuin vind je in het Waarland, dat vlak achter het duingebied van Noord-Holland ligt. De tropische tuin is één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa! In deze tuin vliegen wel meer dan duizend vlinders rond, van allerlei soorten, kleuren en maten. Je ziet de standaard varianten rondfladderen die je ook wel eens bij jou in de tuin ziet, maar de vlindertuin heeft ook een aantal bijzondere inwoners. Zo vind je hier de blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder. Vlindorado is een prima locatie voor een dagje uit met het gezin of de familie. Kies uit één van de arrangementen voor een uitgebreide en goed verzorgde dag. Omdat het overdekt is, kan je hier altijd terecht. Denk wel even aan luchtige kleding voordat je hier binnentreedt, de temperatuur is hoog, net zoals de luchtvochtigheid. Dankzij deze klimaateigenschappen is het mogelijk voor alle vlinders om hier te leven. De vlindertuin is niet alleen interessant vanwege de duizend bewoners, maar ook de verschillende planten, bomen en bloemen zijn het bekijken waard. Je wordt voor even meegenomen naar een tropisch land!


Hou rekening met je kledingkeuze wanneer je een Tropische vlindertuin gaat bezoeken. De temperatuur in een vlindertuin ligt gemiddeld rond de 30 graden. Persoonlijk vond ik de temperatuur in Vlindorado extreem hoog en dat bleek ook dat veel vlinders naar het voorste gedeelte van de vlindertuin trekken. Ook is het automatische sproeisysteem (water/vocht) dat daar elke 30 minuten in werking treed niet echt bevorderlijk voor je camera.  

Naast Tropische vlinders zijn er ook een aantal andere exotische dieren te vinden, zoals vogels, schilpadden en vissen.

Een leuke vlindertuin om eens gezien te hebben maar het zal niet mijn eerste keus zijn om nog eens heen te gaan. Als beoordelingscijfer geef ik Vlindorado een 7.0

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0