Vlindertuin "De Passiflorahoeve " - Cijfer: 9.2

Je komt ogen te kort. Volgens mij hebben we haast de hele dag in de tropische vlindertuin gezeten! Er zijn veel plekjes waar je even kunt zitten om goed om je henen te kijken. En iedere keer zie je weer iets nieuws! Je voelt de passie van de eigenaar en de vrijwilligers heel goed. Er komt heel veel werk bij kijken om het allemaal dag in - dag uit zo goed te verzorgen en bij te houden. Werkelijk een klein sprookje. Ook de ontzettend mooie planten in de tuinen bij het woonhuis. 


Koninginnenpage in de Europese buitentuin van de Passieflorahoeve..


In de vlindertuinen van de Passiflorahoeve dwaal je door een prachtige omgeving met Passiflora's en Aristolochia's, twee bijzondere plantensoorten. In de grote vlinderkas fladderen tropische vlinders om je heen en in de vlindervolière worden Europese vlindersoorten gehouden. De Passiflorahoeve heeft als enige in Europa een Europese tropische vlinderkwekerij, waar je de vlinder ziet ontwikkelen van eitje tot rups, cocon en vlinder. Als je geluk hebt, zie je hoe een vlinder uit een cocon kruipt!

IK mag erg graag naar de Passiflorahoeve gaan, kan er uren met mijn fotocamera vertoeven, je krijgt veel info van de mensen die er werken en ze denken echt met je mee. Voor mij een heerlijk uitje!

Het was fantastisch. Je kijkt werkelijk je ogen uit aan alle schoonheid die je daar aantreft. we zullen het echt nog een keer bezoeken binnenkort..

zeer bijzondere vlindertuinen en vlinderkwekerijen als ook schiterende passiflora's en aristologia's

De Passiflorahoeve is alleen open in de zomer. De tuin heeft een enorme collectie Fuschia's, Hibiscus, Aristologia's(duitse pijp bloem) en natuurlijk 400 soorten Passiebloemen

Vijf Tuinen met ieder een eigen thema. Ik ben in diverse andere vlindertuinen geweest, maar ik heb nergens zo veel variatie aan vlinders gezien als hier, en ook waren er veel vlinders. De tuinen waar ze in verbleven waren ook erg mooi, je kon zien dat er veel liefde voor de vlinders en de planten was. Ook de informatie was goed op orde. Alleen jammer dat je hiervoor eerst al een groot deel van de tuin gehad had. Een ander, klein puntje was, dat in de Europese tuin er wel veel vlinders waren, maar dat het aantal soorten daar zeer beperkt was. Als je een middagje in de natuur bent, kom je waarschijnlijk meer soorten tegen, dan in de Europese vlindertuin. Ook kun in de passiflorahoeve goed en voor een schappelijke prijs voor een versnapering of drinken terecht. Personeel is ook nog zeer vriendelijk. Hier kan personeel elders een voorbeeld aan nemen. Het is absoluut de mooiste vlindertuin die ik ooit heb gezien, In 1 woord uniek.

Daarom beoordeel ik de passiflorahoeve dan ook met een 9.2

Dryas Julia - Parend op een blad bij de passiflorahoeve..


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Annette Spijker (zondag, 25 november 2018 13:13)

  Hallo Jan,
  Ik ben op jouw site terecht gekomen toen ik de namen van de vlinders zocht die ik bij de Passiflorahoeve gefotografeerd heb. Wat een ongelooflijk mooie website heb je en wat een informatie!
  Dat je de Passiflorahoeve een 9 hebt gegeven, vind ik helemaal terecht. Ook ik kom er graag en kan dan volop genieten van alle vlinders en planten/bloemen die zij hebben. Dit jaar was ik er eigenlijk op een verkeerd tijdstip, aan het einde van de zomervakantie. Volgend jaar ga ik het beter doen, dan ga ik voor of na de vakantiedrukte (of beide, je raakt er toch niet uitgekeken :-) ).
  In Havelte (Drenthe) ben ik ook naar de vlindertuin geweest. Ook heel mooi, maar om de één of andere reden heeft de Passiflorahoeve toch mijn voorkeur.
  Als je het leuk vindt om mijn foto's van de Passiflorahoeve te zien, kijk dan op mijn blogpagina annettespijker.blogspot.com of op mijn website www.annettespijker.nl.
  Op mijn website staan de foto's van de vlinders nog niet (ben ik nog mee bezig), maar op mijn blogpagina zijn ze wel te zien.

  Hartelijke groet,
  Annette