Even voorstellen

 

Onze missie is mensen enthousiast maken voor natuurfotografie, maar vooral het respect voor onze prachtige en wonderlijke natuur. Samen met mijn vriendin Bouchra trek ik de natuur in en maken we samen de foto's die op onze website te zien zijn. 

Natuurfotografie wordt vaak onderschat. Deze fotografievorm vereist veel geduld en afzien bij zowel koude als warme temperaturen, veel lichamelijke inzet, voorbereiding, technische kennis van materiaal en randapparatuur (computerkennis) en ook veel investering in materiaal. De opbrengsten zijn echter beperkt en het aanbod is wereldwijd groot en de afzetmarkt klein. De meeste fotografen zijn dan ook fanatieke amateurs die er veel voor over hebben. 

 

Natuurfotografen die vlinders in de koelkast stoppen, kikkers vastplakken, kroketten voeren aan vosjes, planten vertrappen, in bomen klimmen om dichtbij nesten te komen: alles lijkt te moeten kunnen voor de mooiste foto. 

Wij willen niet alleen onze afkeuring uitspreken maar ook een eenvoudig reglement aanbieden.

Bij het beoefenen van natuurfotografie mag noch het leven, noch de levenswijze van dieren en planten in het gedrang worden gebracht. Het behoud en het welzijn van dieren en hun omgeving staan voorop. De toepassing van dit principe vereist een basiskennis van natuur en ecologie. Soortenkennis en kennis van diergedrag zijn de belangrijkste elementen die aan de basis staan van verantwoorde natuurfotografie.

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn hobby in de echte wereld resultaten opleveren. 

Jan van Bruggen Natuurfotografie (C) 2020-2022

Voor vragen of opmerkingen over onze website kun je natuurlijk altijd even een email sturen. Tenslotte,  We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken.

Jan van Bruggen Fotografie

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.


  We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten.