Wij zijn wij ? | Waar werken wij mee ?


Mijn naam is Jan van Bruggen, geboren op 10 november 1968 te Zaandijk (NH), inmiddels ruim 12 jaar een relatie met Bouchra. Al vroeg was ik gefasineerd door fotografie en op mijn 15 jaar begon ik met zo'n Kodat kant-en-klaar camera waar je van die cassettes in moest stoppen waar dan gelijk je foto uit kwam.. Op dat moment een vrij kostbare hobby want de cassettes waren best pittig van prijs! Kort daarna ging ik naar een camera met een fotorolletje en daarmee was het altijd hopen dat de foto goed was! Daar waar we nu de iso makkelijk instellen zoals we dat willen met de digitale camera's van tegenwoordig, moest je toen vooraf bepalen wat je ermee wou gaan doen, want in de winkel moest je al de keuze maken van iso100, iso200 of iso400 en halverwege je rolletje vervangen kon ook niet! Inmiddels begon met interessen voor de natuur steeds meer toenemen en het was ook een uitkomst toen ik me eerste digitale camera kreeg! Ik begon met een camera van het merk kodak met een resolutie van 1,2 megapixel en  het was geweldig ( moet er nu niet meer aan denken!) In der loop der tijd kocht ik steeds betere camera's en werd ook de interessen voor wildlife, natuur en macro fotografie ontwikkeld..

Met deze vormen van fotografie probeer je het materiaal steeds te verbeteren, en naar verschillende merken camera's ben ik uiteindelijk uitgekomen op de spiegelreflex en bridgecamera van Nikon.. Waar ik met de eerste digitale camera van 1,2 megapixel begon, werk ik nu met een minimale resolutie van 20 megapixel.. wat kan ontwikkeling snel gaan! Mijn meest favoriete vorm van fotografie is wildlife fotografie, met als favoriete locatie: De Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD), en ben daar dan ook meerdere keren per maand te vinden.

Vossen en Herten zijn modellen waar wij ons geen moment mee verveel, en ondanks dat de dieren van uiterlijk ( haast ) niet veranderen en we inmiddels elke mogelijke compositie wel een keer voor de lens hebt gehad in de afgelopen jaren, blijft het ons trekken om er heen te gaan! In de winter is de AWD eigenlijk het enige gebied waar iets te beleven valt voor mijn interesses. In de andere seizoenen van het jaar mag ik me ook graag met macrofotografie bezig en dan heb ik een veel breder gebied waar ik heen gaan! Te denken valt dan aan gebieden als; Castricum aan zee, 't Twiske Oostzaan, Amsterdamse Bos  en veel andere natuurparken en heemtuinen in de omgeving van onze huidige woonplaats Zaandam. Tevens hebben ook gebieden als de oostvaardersplassen en de hoge veluwe inmiddels onze aandacht getrokken en wat inmiddels op het verlanglijstje staat om daar de mogelijkheden eens te gaan ontdekken! Tropische vlindertuinen en vogelparken zijn inmiddels ook aan ons favorieten lijstje toegevoegd. We hebben inmiddels de grootste vlindertuinen van Nederland al bezocht en er zullen ongetwijfeld nog bezoeken volgen. Ik hoop dat ik met dit korte verhaaltje een beetje een beeld heb kunnen schetsen wie wij zijn en wens u veel plezier met het bekijken van onze website....

 

Groetjes, Jan & Bouchra


Jan fotografeert met :

 

Sony DSC-H400 Bridgecamera 

Bouchra ( Bouchie ) fotografeert met :

 

Nikon L340 BridgecameraBelangrijke ACCESSOIRE..

Cullmann Alpha 3500 statief

Samsung SMX-F34 camcorderJan & Bouchra | in de zwevende bloementuin te Luttelgeest